|
•
|
| איך מצטרפים לייצוגית נגד תמ תל אביב
|
halomy |
|
|
Sep 06, 2010 | 19:31 |
|
|
ברצוני לדעת איך מצטרפים לתביעה הייצוגית נגד ת.מ. תל-אביב.
יש לי תמונות של סיגריות ומעשנים ומאפרות בתחנה בזמן שהייתי שם וכבר פניתי למועצה לצרכנות כדי לתבוע אותם.
אשמח לדעת למי עלי לפנות - פרטי התקשרות
תודה מראש
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 07, 2010 | 16:36 |
|
|
ההצטרפות לתביעה היא אוטומטית.
אם התביעה מאושרת - בית המשפט מורה על פרסום מודעה גדולה בעיתון, בה ניתנים פרטי הקישור אל התביעה. כך קרה בפרשת בלה שלומקינס, כשכמה עשרות אנשים פנו לעו"ד עמוס האוזנר (שמייצג את התובעים ב-2 התביעות) לפי הכתובת במודעה שפורסמה בעברית וברוסית. במודעה ניתנות גם הוראות איך לפעול למי שרוצה לצאת מן השיוך האוטומטי הזה ואולי לתבוע בעצמו.
אם התביעה אינה מאושרת בסופו של דבר - ממילא לא צריך להודיע לאף אחד.
פה תוכל למצוא את כתב התביעה נגד התחנה המרכזית החדשה בתל אביב.
כרגע ממתינים לגבי התחנה המרכזית בת"א לתגובת היועץ המשפטי לממשלה. בית המשפט ביקש שתגובה זו תינתן עד 15.9, כלומר האם היוהמ"ש רוצה לנקוט עמדה לגבי התביעה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 19:53 |
|
|
בני גר עם אשתו בדירה שכורה ברמת-גן. מולם באותו בנין גרה אשה שמעשנת בחדר סמוך לחדר השינה שלהם. כלתנו בהריון בשלב מתקדם. הזוג ביקש מהאשה שהיא תעשן בחדר אחר, או שהיא תסגור את חלונה כדי שהם יוכלו לנשום אויר נקי. לא רק שהיא סרבה להענות לבקשתם, היא גם מפעילה מאורר כדי לכוון את כל העשן אליהם.
מה אפשר לעשות?
נינה
קישור מצורף:
הנפגע
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 23:54 |
|
|
אנחנו נשאלים לא מעט בפורום ובמייל על שכנים מעשנים.
ולכן הכנו תשובה לשאלה זו ב" שאלות נפוצות".
יחד עם זאת ראוי לעשות איזושהי הבחנה בין שכן שמעשן בשטח שהוא רכוש משותף, כגון: לובי, מסדרונות, מעליות, חדרי מדרגות לבין שכן שמעשן בדירתו הפרטית.
לא שזה מוצדק לעשות דווקא או בכלל לעשן כאשר זה מפריע לשכנים, אבל הצעדים המשפטיים שניתן לנקוט בהם יעילים יותר כאשר מדובר בעישון בשטח הרכוש המשותף.
שכנים, ובמיוחד שכנים ישראלים, הם בעיה לא פשוטה.
הימים של שכנים שמבקשים סוכר אחד מהשני, ומתארחים אחד אצל השני נגמרו כנראה איפשהו בשנות ה-80...
יש המון מקרים של סכסוכי שכנים בנושאים שונים, לא רק בנושא עישון.
יש המון שכנים שעושים את המוות לשכנים אחרים.
זאת המנטליות הישראלית.
מצער.
ובכל זאת - ניתן כן לנסות לתבוע ולנסות להוציא צו שיחייב את השכנה לסגור את החלון כשהיא מעשנת.
אבל זה דבר שלוקח זמן, וכנראה שכלתך תלד עוד לפני מועד המשפט.
יש אפשרות לפנות למפקח על הבתים המשותפים בטאבו. רק שלא בטוח שזה בסמכותו. תנסו לברר.
או שיותר פשוט - אולי בנך ואישתו יסגרו את החלון אצלהם בבית.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 00:35 |
|
|
שלום,
אני הבן המדובר.
השכנה גרה מולנו וחלונה מקביל לחלוננו (בחדר הקטן) ונמצא במרחק של כשלושה מטרים ממנה.
היא מעשנת כמעט בלי הפסקה עם המאורר דולק , עובדת מהבית, ולכן כמעט כל היום יש גל של עשן וריח שנכנס לתוך הבית.
אישתי בהריון מתקדם ואיננה יכולה להכנס לחדר (שמשמש כרגע כחדר מחשב) כלל.
ניסינו הכל. דיברנו איתה מספר פעמים, אישתי התחננה - ביקשנו שתנסה לא לעשן באותו החדר, שתסגור את החלון, שלפחות תסגור את המאורר(!) - כלום. לא מוכנה.
בהתחלה אמרה ש"תנסה" להתחשב, בסוף זה הגיע ל-"מישהו יצטרך לעזוב את הבית וזה לא אהיה אני", כך אמרה.
שנינו גרים כאן בשכירות. אנחנו 3 שנים, היא כשנה. דיברנו עם הוועד. דיברנו עם הבעל דירה שלה. הוא דיבר איתה, אך גם זה לא גרם לה להתחשב.
הדירה שלנו קטנה. החדר הקטן, חדר המחשב, תוכנן להפוך לחדר של התינוקת. פשוט אין לנו מקום אחר לשים אותה. האם ניתן לגדל תינוקת ללא אוויר? לסגור את החלון ולגדל אותה בכלא? גם לאחר טיעונים אלה, השכנה מסרבת להתחשב. להיפך - היא השוותה את העשן שעף לחדרינו ומפריע לנו, לבכי העתידי של התינוקת שיפריע לה!! האם אין גבול לרוע לב?
אבקש כל עזרה שתוכלו לתת. מוכן גם לתבוע אותה אם אכן זה ישים.
תודה רבה,
רענן
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 17:36 |
|
|
כנראה שלא נלך לכיוונים כאלה, כי אז החוק באמת יהיה לצידה.
כרגע פנינו למספר גורמים רשמיים, נקווה לטוב.
אנחנו לא מוכנים/יכולים לסבול בשקט, ונעשה את מירב המאמצים לפתור את הבעיה בדרכים לגיטימיות.
תודה על התגובה,
רענן
|
|
|
|
|
|
•
|
| הגשת תביעת נזיקין מיידית
|
תומר |
|
|
Jul 29, 2010 | 23:23 |
|
|
מגוחך לחשוב שאדם יאלץ לעבור דירה בגין נרקומן סיגריות שמחדיר עשן רעיל לשטחו הפרטי.
החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים בא להגן על חיי אדם במתחמים עם אוכלוסיה מתחלפת ומהווה תוספת לדיני נזיקין שהרי בלעדיו אדם יהפוך למעשן כפוי גם אם יכבו סיגריה בכל מקרה שידרוש.בנוסף ,במקום ציבורי קיימת בעייתיות בהשגת פרטיו של המעשן לצורך תביעת נזיקין ,כך שהחוק בא למנוע מקרה אבוד שכזה.
דירה,לעומת זאת, לא מחליפים בתדירות גבוהה.פניה חד פעמית קצרה במטרה לחדול מהמטרד צריכה לפתור את הבעיה ולא יש לפנות לבית המשפט מיידית.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 07:05 |
|
|
ישנם מקרים נדירים של ניסיון להתחכמות מצד שופטים זוטרים בעייתיים(מעשנים) שדוחים תביעות מהסוג הזה על בסיס החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים תוך התעלמות מפקודת הנזיקין.במקרה כזה לא להסס להגיש תלונה לנציבות תלונות הציבור על שופטים וכמובן לערער על פסק הדין ההזוי שמעודד תקיפה ורצח.
אל תתנו לנקודה הכספית לעכב או חס וחלילה למנוע מכם להגיש תביעה.אתם יכולים ליצג את עצמכם עצמאית בכל ערכאה כך שההוצאה תסתכם בעלות אגרת הגשת התביעה.
לנוכח הסחבת האופיינית לבתי המשפט תאלצו לבקש הקדמת דיון.דרשו דיון בהול שהרי מלבד הסבל משורה ארוכה של תופעות כתוצאה מהחשיפה לעשן הרעיל אתם מסכנים את חייכם.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 01, 2010 | 11:40 |
|
|
תודה על התגובה תומר.
בינתיים פנינו למספר גורמים, ואנחנו מחכים לתגובתם.
המשרד להגנת הסביבה התנערו לגמרי מהתלונה, והפנו אותנו למשרד הבריאות, שכבר שלחנו אליהם את אותה התלונה.
נחכה עוד מספר ימים ונחשוב על הצעדים הבאים.
המליצו לנו לכתוב מכתב לשכנה, וכנראה שכך נעשה. אינינו מומחים משפטיים, ואנחנו לא בטוחים מה צריך להיות כלול במכתב, נצטרך לחשוב על זה.
אנחנו לא מעוניינים להגיע למשפט, אך אם נצטרך, נגיע.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 04, 2010 | 17:45 |
|
|
מה שאתה יכול לעשות זה למרר לה את החיים בחזרה, לדוגמה, אם החלון שלה מולך, ופתוח והיא עובדת שם, שים שני רמקולים עם מוזיקת טראנס בעוצמה סבירה מולה, תוך כדי הקפדה על חוק רעש בשעות מנוחה. יש דבר שנקרא רעש סביר, אני מניח שאתה תבין לבד באיזה עוצמה מדובר. השכנה לא תצליח לעבוד, או שתסגור את החלון, ובא לציון גואל.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 26, 2010 | 09:50 |
|
|
אתמול הייתי בחתונה בטופ דוראן רחובות. החתונה התקימה באולם סגור. כל מי שבא לו מעשן והיו לא מעט כאלה
מה עושים? אצל מי מתלוננים? את מי תובעים? אולי את החתן?...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 22:36 |
|
|
דיאטה היא תהליך ארוך וממושך הדורש ניהול נכון. כאשר מבקשים לרדת במשקל ומתחילים ב דיאטה כלשהי, הסיכוי לשמור על משקל תקין לאורך זמן הוא נמוך מכיוון שלא ניתן לשנות את הרגלי האכילה בצורה קיצונית לטווח הארוך.
לכן, הדרך הנכונה עבור ירידה במשקל הינה תזונה נכונה ופעילות גופנית במינון מתון אשר ניתן לשמור עליו אם אינו מפריע לאורח החיים ואינו דורש מוטיבציה רבה מדי.
קישור מצורף:
קלוריות
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| הנהלת הבורסה ליהלומים מטילה קנסות ע
|
אוויר נקי |
|
|
Aug 19, 2010 | 15:07 |
|
|
|
|
|
|
•
|
| עישון במתקן הבריאות: בריכת גורדון
|
ארז גור |
|
|
Aug 06, 2010 | 01:29 |
|
|
להלן תגובתי לתשובה מטומטמת של עודד חוברה וחבורתו
("אנחנו אומרים לאנשים לא לעשן אבל הם לא מקשיבים...")
לכב' מר עודד חוברה,
מנהל אגף קהילה נוער וספורט
הנדון: צחנת עשן סיגריות במתקן הבריאות בריכת גורדון ופגיעה בבריאות הרוחצים בו בתשלום וכשל תמורה בלשון המעטה.
בהמשך לתשובתך מהיום המצ"ב כקובץ (KMBT25020100805134630.pdf (application/pdf) 41K)
גם הפעם, כמו בפעמים קודמות, אין התייחסות לטענותיי, אלא חזרה על מנטרה. אפרט טענותיי בפעם החמישית ובקצרה:
1. לא סביר שבמתקן בריאות יותר העישון, בלי שום קשר לחוק העישון. חוק העישון הוא בבחינת חובה שלא מאפשר למקום המוגדר ע"פ חוק זה שיקול דעת. ראוי שמתחם בריאות ציבורי עירוני סגור ובתשלום, באחריות ישירה (או עקיפה) של עירית ת"א, לא יאפשר עישון בשטחו במיוחד כאשר בהרשמה מובטח כי אין עישון בכל שטח הבריכה ושילוט מורה על כך.
2. כאמור, למרות שכאשר נרשמתי לבריכה הובטח לי (ולרוחצים נוספים) כי העישון בבריכה אסור ולמרות השלטים בכל עבר המורים כי העישון אסור (שהיו תמיד), פוזרו מאות מאפרות בכל שטח הבריכה לרבות ב "שטח הרטוב" כלשונך. בנוסף, אין הפרדה ממשית בין השטח הרטוב לשטח ה "פחות רטוב" ואין מניעה שעשן יזהם את אוויר הרוחצים ושבדלים יתגלגלו למים גם אם העישון מתבצע 5 ס"מ מעבר למעקה המפריד בין האיזורים.
3. אנשי הצוות מעשנים תדיר (גם אחרי ההתכתבות עמכם) יחד עם רוחצים, גם בשטח הרטוב וגם בצמוד לשלטים האוסרים את העישון. אנשי הצוות כמובן לא מעירים למעשנים (בשטח הרטוב ומעבר לו) ואיך אפשר להעיר להם כאשר פזורות בכל עבר מאפרות ואנשי הצוות מעשנים איתם תוך כדי שיחה פורה
כמובן שאנשי הצוות התעלמו ומתעלמים מטענות רוחצים (בהם אני) כי העישון מפריע, מזיק ובניגוד לנהלי הבריכה וההבטחה של צוות הרישום. אנשי הצוות "מנפנפים" את המתלוננים באמתלות שונות בדומה לאלה המפורטות על ידך. יתרה מכך, צוות הבריכה, (בתגובה לתלונתי על עישון, בדלים במים ואוויר מזוהם) הלבין את פני ברבים ושם אותי ללעג ולקלס בפני הבריות.
4. ידוע, הוכח מדעית ומוכר ע"פ חוק, כי עישון פסיבי מזיק מאוד לבריאות, במיוחד בזמן פעילות ספורטיבית מאומצת, כמו שחייה.
5.להלן בקשה חוזרת ונשנית מצידי:
לצורך דיוור של מסמך משפטי אבקש ת.ז. שם מלא וכתובת של הישויות הבאות:
מנהל אגף קהילה נוער וספורט, מנהל המחלקה למרכזי נופש ושחיה, מנהל בריכת גורדון והמנהל התפעולי בבריכה. כמו כן שם ות.ז. של עובדות הקופה המוכרות מנויים ומוסרות אנפורמציה למתעניינים.
כמו כן אבקש לדעת מי (בהגדרתכם ולשיטתכם) אחראי משפטית על הבריכה (עריית ת"א? המחלקה למרכזי נופש? ישות אחרת? אבקש גם במקרה זה פרטים מלאים)
אבקש את המידע ללא שיהוי נוסף מעבר לזה שכבר היה, לטובת מזעור נזקי המצטברים שהולכים וגדלים.
בברכה,
ארז גור
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 06, 2010 | 11:12 |
|
|
כמובן שאתה צודק בטענותיך, כמובן שלא יעלה על הדעת שיעשנו בבריכות שחיה, ובטח שלא בקרבת השוחים שמבצעים פעילות גופנית.
אבל מבחינת החוק - אין התייחסות בחוק למניעת עישון במקומות ציבוריים למקומות ציבוריים פתוחים.
כמו שאין התייחסות לבריכה שחיה, אין גם התייחסות לרציפי רכבת ולגני אירועים ולחלקים הפתוחים של בתי קפה ומסעדות ועוד ועוד.
ולכן כל מי שפנית אליו יכול לנפנף אותך בטיעון שאין חוק שאוסר עישון בבריכה.
הפיתרון:
במקום ללכת עם הראש בקיר, ולהתעסק במיקרו, תתעסק במאקרו:
תשלח מכתב לגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות ולח"כים שפעילים נגד עישון, תסביר את המצב - שלא הגיוני שבבריכות יעשנו, ותסביר מה המצב בבריכת גורדון, ושזה לא שונה בבריכות אחרות, ותסביר שנפנפו אותך בטיעון שאין איסור עישון בבריכות שחיה בחוק, ותבקש שהחוק יתוקן כך שיכיל איסור עישון גם במקומות פתוחים דוגמת בריכת שחיה.
את פרטי ההתקשרות של הגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות ושל ח"כים פעילים בנושא העישון תוכל למצוא ב דף הרשויות, פה באתר.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 04, 2010 | 11:00 |
|
|
שלום רב, אני חדש פה בפורום ורציתי לבדוק לפני שאני מגיש טופס תלונה האם נידון פה בעבר מצב העישון בסוהו בראשל"צ. הפער בין המעשנים ללא מעשנים שם כ"כ בולט שאני בטוח שזה כבר עלה פה בעבר.
זה שהחלק שבו יושבים הלא מעשנים נטול אווירה, קפוא ונראה ממש לא קשור למסעדה, זאת הבעייה שלי ומה שיגרום לי לא לחזור לשם. בכלל מעולם לא נתקלתי בפער כ"כ גדול בין אזור של מעשנים ולא מעשנים - זה לגמרי שתי מסעדות שונות. כאמור זאת הבעייה שלי לא של הבעלים, אבל זה שהחלק של העישון מהווה יותר ממחצית המקום והעבודה שכדי להגיע לשירותים אתה צריך לעבור דרך מסך עשן נראה לי כבר הפרה בוטה של החוק. בקיצור מי שביקר שם יבין על מה אני מדבר - חוויה הזויה בכל מה שקשור בעישון, תחושה של חזרה בזמן. אסף.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 04, 2010 | 15:49 |
|
|
כן, היו פה בעבר תלונות על העישון בסוהו
תוכל לדפדף אחורה בדפים ולבדוק.
אנא שלח טופס תלונה לגורמים הרלוונטיים בעיריית ראשל"צ.
את רשימת הגורמים הרלוונטיים בעיריית ראשל"צ ופרטי ההתקשרות שלהם תוכל למצוא ב דף הרשויות, פה באתר.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| בית קפה ש"עובד על המערכת".
|
yossij |
|
|
Jul 29, 2010 | 23:51 |
|
|
בית קפה "נחמה וחצי" מול "הבימה" בת"א- בפנים מותר לעשן ובחוץ יש מקבץ של 6-7 שולחנות באזור "ללא עישון" ששם באמת לא מעשנים,אבל כן מעשנים בחלק המרוחק יותר של המרפסת .יותר מכך המרחק בין השולחנות במרפסת שב"אזור ללא עישון" גורם לכך שההבדל בין להרגיש ללא להרגיש את עשן הסיגריות תלוי בכיוון הרוח ומובן שקשה לצלם את כיוון הרוח וברור שאין בנאדם שיביא לבית המשפט אישור מדני רופ על כיוון הרוח באותו זמן שהיה בקפה. שאלה כללית בהתיחס לקפה הזה כדוגמא היא מה עושים עם בתי קפה ,פאבים ומקומות בילוי שכלפי חוץ הם כאילו הכי בסדר בעולם,אבל הם לא ולך תוכיח שהם לא?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 04:05 |
|
|
התיאור לא כ"כ מובן.
בחוץ מותר לעשן או אסור?
כשאתה אומר בחוץ, אתה מתכוון למרפסת?
מה שטח המקום שאסור לעשן לעומת השטח שמותר לעשן?
עפ"י החוק, חדר העישון צריך להיות עד רבע מכלל שטח המקום, ובחישוב השטח - צריך לקחת בחשבון גם את החלק החיצוני.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 10:22 |
|
|
בפנים מותר לעשן . .
בחוץ מותר.
כן ב"חוץ" זה במרפסת פתוחה.
בחוץ שבאים עם הגב להבימה משמאל יש "אזור ללא עישון" ואם פונים אחרי המדרגות ימינה-אז שם מותר לעשן. יש מרחק של לדעתי 7-8 מטרים בין האזור שבו מותר לאזור שבו אסור לעשן. אם אין רוח או שהרוח בכיוון "הנכון" אז אין בעיה ולא מרגישים את הסיגריות,אבל אם יש רוח המרחק לא עוזר. נראה לי שהשטח הפנימי שבו מעשנים ביחס להכל (מרפסת+בפנים) הוא בערך שליש ואם לוקחים גם את האזור במרפסת שבו מעשנים אז ,לדעתי, זה עולה למעל שליש (אם כי פחות מחצי) ואיפה שלא מעשנים מהווה פחות משני שלישים מכל בית הקפה.
|
|
|
|
|
|
°
|
| תיקון: בחוץ מותר רק בחלק מהמרפסת.
|
yossij |
|
|
Jul 30, 2010 | 10:23 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 11:09 |
|
|
ראשית - חדר העישון אמור להיות רבע מכלל שטח המקום. אפשר פחות, אי אפשר יותר. אין פה משחקים. מי שלא עומד בדרישה זאת - מפר את החוק.
שנית - חדר העישון אמור להיות נפרד לחלוטין ושהעישון בו אינו מהווה מטרד לחלקים האחרים במקום.
אם "חדר העישון" והאיזור ללא עישון - שניהם נמצאים בחוץ, סמוכים אחד לשני, והעישון מ"חדר העישון" מהווה מטרד ליושבים באיזור ללא עישון - זאת שוב הפרת החוק.
אתה מוזמן לשלוח טופס תלונה על המקום לגורמים הרלוונטיים בעיריית ת"א.
(הגורמים הרלוונטיים העיקריים: ראש העירייה, מנכ"ל העירייה, סמנכ"ל תפעול, מנהל אגף פיקוח, היועץ המשפטי, מנהלת מדור חוקי עזר במחלקה הפלילית ומנהל מחלקת רישוי עסקים).
חשוב מאוד להסביר בבירור איפה מעשנים ואיפה לא, ולמה זה לא חוקי - "חדר העישון" או האיזור שבו מותר לעשן עולה על רבע מכלל שטח המקום והעישון ב"חדר העישון" או באיזור שבו מותר לעשן מהווה מטרד לאיזור שבו אסור לעשן, וזאת בניגוד לסעיף 11 לתוספת לחוק למניעת עישון.
תסביר גם את העניין עם הרוח וכו'.
|
|
|
|
|
|
•
|
| תודה למענה המהיר ושאלה אחרונה בהחלט
|
yossij |
|
|
Jul 30, 2010 | 13:28 |
|
|
האם נכון יהיה אם אכתוב שמבחינת בית משפט זה מקום שאין לתובע סיכוי?
המיקרה של ארומה בקניון אילון-תביעה נדחתה על אף שהשירותים היו בקומה של המעשנים. אז נכון שלפי החוק אסור שיהיה מותר לעישון ליד השירותים,אבל עובדה שדחיה נדחתה. השופט דיבר על "להיכנס לגוב האריות" ושלא מוכרחים "לשבת ליד השירותים".
ובכלל ,אולי חדר העישון גדול מרבע,אבל מבחינה משפטית (יש חוק ויש מישפט ) אני לא מאמין ששופט יתרגש מעניין כיוון הרוח ומיחסי הגודל של אזור עישון לעומת אי עישון.בפרט שבמיקרה שלי עישנו לפחות 7 מ' ממני וכדי לתבוע במציאות בתי המשפט בישראל אתה צריך להיות חנוק בסיגריות וגם אז תקבל 1000 ש"ח פיצויים.
תודה רבה מראש למענה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 14:01 |
|
|
קודם כל לא ברור:
אתה רוצה לתבוע בעצמך או לשלוח טופס תלונה לגורמים הרלוונטיים בעיריית ת"א או שניהם?
אין שום מקום לכתוב שלתובע אין סיכוי. למה שתכתוב דבר כזה?
על איזה משפט אתה מדבר? יש לך פס"ד?
|
|
|
|
|
|
°
|
| לתבוע? לא תודה.רק רוצה לשלוח טופס.
|
yossij |
|
|
Jul 30, 2010 | 14:44 |
|
|
|
|
•
|
| אם אתה שולח טופס תלונה,העירייה תובע
|
אוויר נקי |
|
|
Jul 30, 2010 | 16:15 |
|
|
אם אתה שולח טופס תלונה, במידה ויימצא לנכון - המחלקה הפלילית של העירייה תגיש כתב אישום נגד המקום, והיא זאת שתתבע בבית משפט. יכול להיות שאתה תזומן למתן עדות, אלא אם בעלי המקום והעירייה יגיעו להסדר טיעון.
בתביעה של העירייה - הסכומים יכולים להיות גבוהים בהרבה מאשר בתביעה שאתה מגיש.
עד 75,300 ש"ח על אי מניעת עישון.
עד 75,300 ש"ח על חוסר שילוט או שילוט לא תקני.
עד 14,400 ש"ח על הצבת מאפרות.
עד 14,400 ש"ח אישית למנהל העסק על אי מניעת עישון.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °