כמובן שניתן.
כשמוגשת תביעה לפיצויים, הדבר נעשה עקב נזק שנגרם למגיש התביעה, נזק עקב העישון הכפוי במקרה שלנו. הנזק הנגרם עקב העישון הכפוי הוא נזק בריאותי המביא למוות של כ-800 איש בישראל בכל שנה.
אם אדם, שתבע מקום מסויים, הגיע לאותו מקום ושוב נחשף לעישון כפוי, הוא יכול לתבוע שוב את אותו המקום והפעם על הנזק הנוסף שנגרם לו.
כמו כן – מקום שמפר את החוק על בסיס קבוע – ניתן להגיש נגדו תביעה ייצוגית, שהיא בסכום גבוה בהרבה מתביעה קטנה.
אם אדם שתבע מקום מסויים הגיע להסכם פשרה ובו הוכנס סעיף שקובע שבעל המקום מתחייב למנוע עישון בשטח המקום ולהוציא מעשנים מחוץ למקום, ואם הסכם הפשרה נעשה בתוך כתלי בית המשפט וקיבל תוקף של פסק דין, ולאחר מכן מגיע אותו אדם למקום, וממשיכים לעשן בו – זוהי הפרת צו בית משפט, ז"א ביזיון בית משפט!
בסעיף 6(1) לפקודת ביזיון בית משפט נכתב "בית המשפט העליון, בית משפט מיוחד שנתכונן עפ"י סעיף 55 של דבר המלך במועצה על ארץ ישראל, 1922, בית המשפט המחוזי ובית משפט השלום, תהא להם הסמכות לכוף אדם בקנס או במאסר לציית לכל צו שניתן על ידם והמצוה לעשות איזה מעשה או האוסר לעשות כל מעשה."
ולכן ניתן להגיש בקשה לפי ביזיון בית משפט לאותו בית משפט בו הוצא פסק הדין, ואם פסק הדין ניתן בבית משפט לתביעות קטנות – בבית משפט השלום.
על פי תקנה 20(22) לתקנות בתי המשפט (אגרות), תשס"ז-2007, הבקשה פטורה מאגרה, כלומר ללא כל תשלום!! פשוט מגישים אותה במזכירות בית המשפט.
האם ניתן לתבוע את אותו המקום פעמיים?
האם התשובה הזו עזרה לך?
כן
/
לא